A1. Realizarea lucrărilor de întreținere, modernizare și dezvoltare a bazei sportive prin:
A1.1. Realizarea caietului de sarcini conținând specificațiile tehnice necesare realizării reparațiilor, întreținerii, modernizării și dezvoltării bazei sportive în aer liber a universității. În prealabil va fi realizată analiza situației actuale și vor fi identificate reparațiile și modernizările necesare asigurării bunei funcționari în condiții de siguranță a bazei sportive.
A1.2. Achiziționarea lucrărilor de reparații, modernizarea a bazei sportive existente.
A1.3. Realizarea lucrărilor de verificare, igienizare, repararea și înlocuirea/completarea instalațiilor și echipamentelor sportive în vederea desfășurării activităților didactice pentru toți studenții universității.
A1.4. Amenajarea a două zone noi de practicare a exercițiilor fizice dotate cu câte o stație de antrenamente fitness în aer liber cu 4 panouri cu descrieri ale exercițiilor fizice. Cele două stații vor permite studenților din UBc să aibă mijloace suplimentare care să le permită practicarea exercițiului fizic. La cele două zone vor avea acces studenții universității, în cadrul activităților didactice și în timpul liber, precum și membrii comunității locale.
A1.5. Monitorizarea lucrărilor de reparații și modernizare a bazei sportive.
A2. Sub îndrumarea unui expert coordonator îndrumar 8 experți ramuri sportive vor elabora Îndrumarul de activități fizice (ghid pentru 8 ramuri sportive). Îndrumarul este utilizat în activitățile didactice din lecțiile de educație fizică ale studenților UBc (Inginerie, Litere, Științe și Științe Economice și Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății) și în activitățile de timp liber. Îndrumarul va cuprinde 8 părți concepute astfel încât să faciliteze însușirea de către studenți a modului corect de execuție a exercițiului fizic, într-o manieră atractivă și eficientă. Îndrumarul va fi multiplicat în 150 exemplare din care 130 vor fi puse la dispoziția studenților UBc și 20 la universități din țară.
A3. Realizarea a 16 sesiuni de formare de către 8 experți ramuri sportive. În cadrul sesiunilor de formare, coordonate de cei 8 experți ramuri sportive, vor fi instruiți 40 de studenții pentru a fi capabili să organizeze, să desfășoare și să monitorizeze activități fizice recreative destinate studenților UBc și comunității locale (elevilor). Cei 40 studenți vor primi la sfârșitul activității diplome care să ateste participarea la formare.
A4. Organizarea a 4 evenimente sportiv-recreative, fiecare eveniment va cuprinde 8 ateliere:
A4.1. activități fizice desfășurate în timpul liber al studenților și elevilor, necompetitive (fitness) – 4 ateliere și 28 ateliere sub formă de întreceri din ramurile sportive: fotbal, handbal, baschet, volei, tenis, tenis de masă, badminton. La aceste evenimente vor participa 400 studenți din facultățile UBc. și 80 elevi. Activitățile vor fi coordonate de 4 experți coordonare activități fizice. Participanții vor fi recompensați cu diplome și materiale specifice ramurilor de sport. În cadrul fiecărui atelier vor fi utilizate materiale specifice ramurii de sport.
A5. Promovarea proiectului
A5.1. Conferință de promovare a proiectului, în Aula UBc la care vor fi invitați reprezentanți ai facultăților din UBc, cadre didactice, studenți și reprezentanți din mass-media (minimum 100 participanți). Invitații vor fi informați cu privire la activitățile proiectului și impactul acestuia asupra comunității academice și locale. Promovarea proiectului se va realiza prin 3 banere, 100 tricouri, 100 șepci, publicarea unui anunț pe site-ul universității și pe rețelele de socializare (pagina facebook). De asemenea, se va publica două articole în presa locală.
A5.2. Conferința de închidere a proiectului Evenimentul de diseminare a rezultatelor obținute va fi organizat în Aula UBc. La eveniment sunt invitați participanții proiectului (echipa de management, experți, studenți, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ) și reprezentanți din mass-media (minimum 100 participanți).
A6. Managementul proiectului
Activitatea presupune gestionarea relației echipei de management cu experții pentru implementare, gestionarea și evaluarea realizării activităților proiectului, atât a celor de realizare a lucrărilor de reparații și modernizare cât și a celor cu beneficiarii direcți ai proiectului. Este monitorizat și evaluat gradul de îndeplinire a indicatorilor asumați. Activitățile care permit desfășurarea fără asistență directă, se desfășura on-line, prin tutoriate, în funcție de condițiile de lucru.